Ga terug
+ servings
Asperges met beenham
Klassieke asperges met beenham en eieren
Dit traditionele recept van witte asperges met beenham, hardgekookte eieren en gesmolten boter blijft elk jaar opnieuw op tafel komen. Het verveelt nooit!
Aantal 4 personen
Kook tijd 45 minuten

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg witte asperges geschild (ca. 5 p.p.)
  • 1 eetlepel suiker
  • 120 gram roomboter
  • stukje foelie
  • 1 groente-bouillontablet
  • 8 eieren
  • 250 gram beenham
  • 1 bosje peterselie fijngehakt (20 gram)

Instructies
 

  • Zet de asperges rechtop met de topjes omhoog in het mandje van de aspergepan. Schenk er zoveel water bij dat alleen de toppen nog boven het water uitsteken. Voeg suiker, 20 gram roomboter, foelie en bouillontablet toe. Breng aan de kook. Kook de asperges ca. 5 minuten. Draai het vuur uit en laat de asperges afgedekt nog 15-20 minuten staan (afhankelijk van de dikte).
  • Kook intussen de eieren in ca. 10 minuten hard. Spoel af onder koud stromend water, dan pellen en in stukjes snijden. (Dat gaat makkelijk met een eiersnijder). Snijd de ham in reepjes. Smelt de rest van de roomboter (100 gram) zachtjes in een kleine steelpan. Overdoen in een kommetje. Hak de peterselie fijn.
  • Verdeel de asperges over 4 borden. Leg de kopjes allemaal naar één kant. Drapeer de ham en ei erover. Garneer met de peterselie. Zet de gesmolten apart op tafel. Lekker met gekookte krieltjes en smullen maar…

Voedingswaarde

Calorieën: 570kcal | koolhydraten: 16g | eiwit: 33g | vet: 44g | verzadigd vet: 22g | cholesterol: 431mg | vezels: 8g | suiker: 8g | vitamine C: 26mg