Ga terug
+ servings
Afrikaanse pindasoep oftewel tomaten maaltijdsoep met kikkererwten uit het kookboek Soep, Bouillon, brood van Rachel Allen
Tomaten maaltijdsoep met kikkererwten
Stevige, goed gevulde maaltijdsoep die doet denken aan Marokkaanse harira soep.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Kook tijd 25 minuten
40 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 kleine zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 snuf chilivlokken of ½ rode Spaanse peper in stukjes
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 1 theelepel suiker
  • 1 blik kikkererwten uitlekgewicht 265 gram
  • 750 ml groentebouillon van tablet
  • 100 gram boerenkool deelblokjes, diepvries
  • 100 gram pindakaas met stukjes noot
  • zout versgemalen peper
  • 50 gram gezouten pinda’s grofgehakt

Instructies
 

  • Snipper de ui. Snijd paprika en zoete aardappel in blokjes.
  • Verhit de olie in een grote soeppan op matig vuur. Bak de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg toe: paprika, zoete aardappel, komijn, en chilivlokken. Bak ca. 5 minuten op zacht vuur tot de ui zacht en en bruin is.
  • Voeg toe: tomaten met sap, suiker, kikkererwten en bouillon. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep, met deksel op de pan,  ca. 20 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de boerenkool toe en kook zonder deksel ca. 3 tot 4 minuten. Roer de pindakaas erdoor. Breng de soep op smaak met zout en peper. Bestrooi aan tafel met de grofgehakte pinda’s.

Voedingswaarde

Calorieën: 435kcal | koolhydraten: 49g | eiwit: 18g | vet: 22g | verzadigd vet: 3g | vezels: 14g | suiker: 14g | vitamine C: 75mg