- 750 – 1000 gram tarbot schoongemaakt maar met vel
- 2 eetlepels olie
- zout
Dressing
- 2 eetlepels visfond
- 25 ml witte wijn
- 25 ml witte wijnazijn
- 75 ml olijfolie
Steek je Big Green Egg (of barbecue) aan en breng hem op een doeltemperatuur van 150 – 180 °C.
Dep de huid van de vis droog, bestrijk hem met olie en bestrooi met zout. Leg de vis in de visklem of visbasket.
Maak een dressing: visfond, wijn, azijn en olijfolie. Klopt door elkaar.
Gebruik je een big green egg (oftewel kamado), zet dan het rvs-rooster meteen boven de kolen (= directe set-up). Leg de visklem op het rooster. Sluit de deksel en gril de vis ca. 5 minuten per kant.
Bestrijk de vis daarna met de dressing en gril verder. Keer de vis in de klem om de 3 à 5 minuten en bestrijk je hem steeds met de dressing totdat de kerntemperatuur in het dikste deel van de vis ca. 55 °C of meer is en het vel mooi is geroosterd. Dit duurt ca. 15 tot 20 minuten.
Neem de vis voorzichtig uit de visklem en verwijder eventueel de graten door langs de ruggengraat te snijden en die in zijn geheel uit de vis te trekken.
Persoonlijk serveer ik de vis het liefst in zijn geheel en laat mijn gasten hun gang gaan. Lepel aan tafel de resterende dressing over de grilde vis. Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade.
Calorieën: 282kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 25g | vet: 20g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 63mg | suiker: 1g | vitamine C: 1mg