Ga terug
+ servings
Roerbaknoedels met groene groenten uit het kookboek Vega, zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten
Roerbaknoedels met groene groenten
Groene roerbaknoedels met ketjap uit het kookboek Vega, zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten. In 30 minuten op tafel
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 250 gram woknoedels
  • 200 gram bimi aspergebroccoli
  • 1 stronk paksoi in repen
  • 250 gram sugarsnaps
  • 3 lente-ui in ringetjes
  • handje koriander
  • 3 eetlepels plantaardige olie

Woksaus

  • 4 knoflooktenen
  • 2 stemgemberbolletjes
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels gembersiroop uit dat potje stemgember
  • 1 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepels sambal
  • sap van ½ limoen

Instructies
 

  • Woksaus: Haal zowel de knoflook als de gemberbolletjes door de knoflookpers. Meng met de rest van de ingrediënten in een kommetje.
  • Noedels: Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af door een vergiet en spoel af met koud water.
  • Groente: Snij de bimi doormidden en de paksoi in dikke repen, hou de witte stelen en groene bladeren apart. Snij de lente-ui in ringetjes, hak de koriander grof.
  • Wokken: Verhit een flinke scheut olie in de wok. Doe de bimi, sugarsnaps en paksoistelen erin en roerbak beetgaar in ± 4 minuten.
  • Schep nu ook de paksoibladeren erdoor. Voeg de uitgelekte noedels toe en de woksaus. Schep alles goed door elkaar en verwarm al omscheppend.
  • Serveren: Bestrooi met lente-ui en koriander.

Notities

TIPS:
1. Van paksoiblad blijft helemaal niks over bij verhitting. Daarom wat later toevoegen bij het wokken.
2. Te pittig? Extra scheut ketjap. Te flauw? Extra sambal.
3. Eet meteen, of laat afkoelen en eet koud, als salade.
4. Ook lekker met geroosterde cashewnoten of pinda’s. Met peultjes in plaats van sugarsnaps.

Voedingswaarde

Calorieën: 329kcal | koolhydraten: 39g | eiwit: 10g | vet: 16g | verzadigd vet: 2g | vezels: 6g | suiker: 11g | vitamine C: 181mg