- 3 scharrel eieren
- 1 grote kipfilet
- 25 gram bloem
- 25 gram panko Japans grof paneermeel
- 3 eetlepels olie
- 40 gram savooiekool
- 40 gram Japanse kewpie-mayonaise
- 1 theelepel currypasta patak
- 4 sneetjes briochebrood geroosterd (AH)
Kook 2 eieren in ca. 6 minuten tot ze zacht zijn. Spoel af onder koud stromend water en pel ze voorzichtig en halveer.
Snijd de kipfilet met een scherp mes over de lengte open, als een broodje. Bestrooi met een beetje zout. Roer het 3e ei los in een kom. Doe bloem en panko in twee afzonderlijke ondiepe kommen of diepe borden. Haal de stukken kip achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko (paneermeel). Druk het paneermeel erin om de kip er echt goed mee te bedekken.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gepaneerde kipfilet 2-3 minuten per kant. Leg ze op een met keukenpapier bedekt bord om de overtollige olie te laten absorberen.
Breng intussen een pannetje water en zout aan de kook en blancheer de savooiekool 30 seconden. Spoel koud onder koud stromend water, laat uitlekken en zet opzij. Meng de mayonaise met de currypasta tot een glad geheel.
Besmeer de geroosterde briochesneetjes met de currymayo en leg 2 sneetjes op 2 borden. Leg er een laag savooiekool, de kipschnitzel en het ei op, en bedek ze tot slot met de andere 2 briochesneetjes.
Snijd de sandwiches eventueel met een scherp mes in tweeën en geniet ervan!
Calorieën: 699kcal | koolhydraten: 29g | eiwit: 37g | vet: 47g | verzadigd vet: 13g | cholesterol: 382mg | vezels: 1g | suiker: 2g | vitamine C: 9mg