Ga terug
+ servings
Kabeljauw uit de oven met pijnboompitten uit het kookboek De makkelijke bakplaat van Rukmini Iyer
Krokante kabeljauw uit de oven met pijnboompitten
Snel en simpel visgerecht uit de oven. Perfect voor een doordeweekse dag. Schenk er een glas Sauvignon Blanc bij.
Aantal 2 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kook tijd 15 minuten
25 minuten

Equipment

  • vijzel

Ingrediënten
  

  • 300 gram kerstomaatjes
  • 1 rode ui in halve maantjes
  • 15 gram pijnboompitten
  • 4 theelepels olijventapenade
  • 15 gram panko Japans paneermeel
  • 2 kabeljauwhaasjes à 150 gram
  • zeezout versgemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kerstomaatjes en de rode ui in een grote ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Schep er 1 eetlepel olijfolie doorheen.
  • Kneus de pijnboompitten grof in een vijzel en roer dan de panko, snuf zeezout en 1 eetlepel olijfolie door.
  • Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Bestrijk de bovenzijde van de vis met tapenade. Leg de vis bovenop de kerstomaatjes in de ovenschaal. Verdeel het pijnboompitten mengsel over de tapenade.
  • Zet de ovenschaal bovenin de oven en bak ca. 15 minuten tot de vis een knapperig korstje heeft. Lekker met gebakken krieltjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 261kcal | koolhydraten: 18g | eiwit: 31g | vet: 8g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 65mg | vezels: 3g | suiker: 7g | vitamine C: 40mg