- 8 witte asperges
- extra vergine olijfolie
- 500 gram vastkokende krieltjes
- 1 potje gegrilde artisjokharten in olie uitlekgewicht 110 gram
- 2 sjalotjes fijngesneden
- 10 gram platte peterselie fijngehakt
- 1 bakje tuinkers
- 1 eetlepel Zaanse mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
- zout versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 150 °C. Schil de asperges zorgvuldig en snijd het houtige stukje aan de onderkant weg. Wrijf de asperges in met wat olijfolie en leg ze in een zware gietijzeren pan. Zet deze 30 – 35 minuten afgedekt in de oven. De asperges moeten dan beetgaar zijn. Laat afkoelen en snijd in stukjes.
Kook intussen de krieltjes in de schil in ca. 15 minuten beetgaar. Laat afkoelen en snijd in plakjes.
Hak de artisjokharten in stukjes. Snijd de sjalotjes en peterselie fijn. Knip de tuinkers los. Meng alle ingrediënten met de mosterd en mayonaise. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Calorieën: 125kcal | koolhydraten: 25g | eiwit: 3g | vet: 2g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 1mg | vezels: 4g | suiker: 2g | vitamine C: 33mg