Ga terug
+ servings
American Pancakes met witte bonen uit het kookboek Bakken met groenten van Lina Wallentinson
American pancakes met witte bonen
American pancakes (Amerikaanse pannenkoeken) die zijn gemaakt met witte bonen en havermout in plaats van bloem. Lekker gezond en bovendien glutenvrij.
Aantal 30 stuks
Voorbereiding 20 minuten
Kook tijd 15 minuten
35 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 pot witte bonen uitlekgewicht ca. 240 gram
  • 3 eieren
  • 70 gram havermout
  • 100 ml melk
  • theelepel bakpoeder
  • 1 mespuntje vanillepoeder of 1 theelepel vanilleboon pasta
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 30 gram boter + extra om in te bakken
  • blauwe bessen
  • honing of ahornsiroop
  • geraspte limoenschil desgewenst

Instructies
 

  • Spoel de bonen af en laat ze goed uitlekken. Mix de bonen, eieren en havermout glad met de staafmixer. Voeg de melk, het bakpoeder, vanillepoeder, de suiker en het  toe en mix alles door elkaar. Laat het beslag 15 minuten rusten.
  • Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en klop door het beslag. Verhit boter in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van 1-2 eetlepels beslag. Keer ze als ze gerezen zijn met wat bubbeltjes aan het oppervlak.
  • Serveer de pannenkoekjes met blauwe bessen, wat honing of ahornsiroop en eventueel de limoenrasp.

Voedingswaarde

Calorieën: 17kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 1g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 19mg | vezels: 1g | suiker: 1g