- 1 pot witte bonen uitlekgewicht ca. 240 gram
- 3 eieren
- 70 gram havermout
- 100 ml melk
- 1½ theelepel bakpoeder
- 1 mespuntje vanillepoeder of 1 theelepel vanilleboon pasta
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
- 30 gram boter + extra om in te bakken
- blauwe bessen
- honing of ahornsiroop
- geraspte limoenschil desgewenst
Spoel de bonen af en laat ze goed uitlekken. Mix de bonen, eieren en havermout glad met de staafmixer. Voeg de melk, het bakpoeder, vanillepoeder, de suiker en het toe en mix alles door elkaar. Laat het beslag 15 minuten rusten.
Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en klop door het beslag. Verhit boter in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van 1-2 eetlepels beslag. Keer ze als ze gerezen zijn met wat bubbeltjes aan het oppervlak.
Serveer de pannenkoekjes met blauwe bessen, wat honing of ahornsiroop en eventueel de limoenrasp.
Calorieën: 17kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 1g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 19mg | vezels: 1g | suiker: 1g