Ga terug
+ servings
Monchou taart oftewel Cheesecake met limoenblad uit het kookboek Man
Indische cheesecake met limoenblad
Heerlijke smeuïge en romige Monchou taart met op de achtergrond een subtiele kruidige smaak. Kokos en pinda’s in de koekjesbodem zorgen voor kick.
Aantal 12 punten
Voorbereiding 50 minuten
Kook tijd 1 uur

Equipment

  • ingevette springvorm Ø 20 cm, keukenmachine, bakpapier

Ingrediënten
  

  • 150 ml slagroom
  • 3 pandanbladeren geknipt, (Toko)
  • 150 gram digestive biscuits
  • 100 gram San Francisco biscuits naturel
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 50 gram pinda’s
  • 150 gram ongezouten roomboter gesmolten
  • snufje zout
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel patentbloem
  • 500 gram Monchou of een andere roomkaas op kamertemperatuur
  • 125 gram zure room op kamertemperatuur
  • ½ theelepel kurkema
  • 7 kaffir-limoenblaadjes steeltjes en nerf verwijderd, zeer fijngesneden, (Toko)
  • 1 vanillestokje of 2 theelepels vanille-aroma
  • 3 eieren M

Instructies
 

  • Verwarm de slagroom, een snufje zout en de pandanbladeren in een steelpan. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de smaken 30 minuten op elkaar inwerken.
  • Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Doe intussen de biscuits, kokos, pinda’s en een snufje zout in de kom van een keukenmachine en maal ze fijn. Schenk de gesmolten boter erbij en draai tot alles net gemengd is. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en langs de zijkanten van de springvorm en duw het stevig aan. Laat de bodem 30 minuten in de koeling uitharden.
  • Verwarm de oven voor tot 150 °C (elektrisch).
  • Meng in een kom de suiker met de patentbloem.
  • Doe intussen de roomkaas, zure room, kurkuma, kaffir-limoenblaadjes, vanille, het suikerbloemmengsel en de eieren in de schone kom van een keukenmachine. Zeef de slagroom en voeg toe aan het mengsel in de keukenmachine. Maal het roomkaasmengsel glad. Haal de koekbodem uit de koeling en schenk de vulling erop.
  • Bak de cheesecake in het midden van de oven ongeveer 60 minuten tot de cake net gaar is (de vulling wiebelt nog een beetje). Draai de oven uit en laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier. Zet de cake daarna in de koeling voor minimaal 8 uur voordat je hem serveert.

Notities

TIP:
Heb je geen keukenmachine? Doe de ingrediënten voor de koekbodem in een hersluitbare diepvrieszak en plet met een deegroller alles tot fijne kruimels. De ingrediënten voor de vulling kun je ook met een handmixer mengen.

Voedingswaarde

Calorieën: 380kcal | koolhydraten: 36g | eiwit: 6g | vet: 24g | verzadigd vet: 13g | cholesterol: 103mg | vezels: 1g | suiker: 24g | vitamine C: 1mg