- 6 witte asperges
- 2 rollen pizzadeeg koeling, supermarkt
- 6 blaadjes daslook* fijngehakt
- 1 banaansjalot in dunne partjes
- 1 bol mozzarella
- 50 gram jonge geitenkaas geraspt
- 50 gram Gruyère geraspt
- olijfolie
Schil de asperges, verwijder de houtachtige onderkant en snijd in schuine plakjes van ca. 5 mm. Snijd de kopjes van de asperges in de lengte doormidden.
Oven voorwarmen op 220 °C. Rol de bodems uit. Bestrooi met de daslook ( of het alternatief). Verdeel de asperges en de sjalotjes erover. Beleg met de kazen.
Bak de pizza in ca. 10 – 15 minuten tot de korst krokant en de kaas goudbruin is. Bestrijk de korst na het bakken met olijfolie.
Wat is dashlook?
Daslook ziet eruit als bieslook met een blaadje. Het wordt ook wel wilde knoflook genoemd. Kun je dit kruid niet kopen bij de groenteman, dan kun je het ook vervangen door een teentje fijngesneden knoflook aangevuld met wat ander voorjaarsgroen zoals zuring of zevenblad. Ik heb de dashlook vervangen door bieslook.
Calorieën: 1166kcal | koolhydraten: 124g | eiwit: 59g | vet: 49g | verzadigd vet: 27g | cholesterol: 138mg | vezels: 4g | suiker: 18g | vitamine C: 1mg