Ga terug
+ servings
Pizza met witte asperges uit het kookboek Groenten van Mari Maris
Pizza met witte asperges
Deze pizza maak je zonder tomatensaus. Je gebruikt alleen witte asperges en kaas. Zo simpel kan het zijn!
Aantal 2 personen
Kook tijd 20 minuten

Ingrediënten
  

  • 6 witte asperges
  • 2 rollen pizzadeeg koeling, supermarkt
  • 6 blaadjes daslook* fijngehakt
  • 1 banaansjalot in dunne partjes
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram jonge geitenkaas geraspt
  • 50 gram Gruyère geraspt
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de asperges, verwijder de houtachtige onderkant en snijd in schuine plakjes van ca. 5 mm. Snijd de kopjes van de asperges in de lengte doormidden.
  • Oven voorwarmen op 220 °C. Rol de bodems uit. Bestrooi met de daslook ( of het alternatief). Verdeel de asperges en de sjalotjes erover. Beleg met de kazen.
  • Bak de pizza in ca. 10 – 15 minuten tot de korst krokant en de kaas goudbruin is. Bestrijk de korst na het bakken met olijfolie.

Notities

Wat is dashlook?
Daslook ziet eruit als bieslook met een blaadje. Het wordt ook wel wilde knoflook genoemd. Kun je dit kruid niet kopen bij de groenteman, dan kun je het ook vervangen door een teentje fijngesneden knoflook aangevuld met wat ander voorjaarsgroen zoals zuring of zevenblad. Ik heb de dashlook vervangen door bieslook.

Voedingswaarde

Calorieën: 1166kcal | koolhydraten: 124g | eiwit: 59g | vet: 49g | verzadigd vet: 27g | cholesterol: 138mg | vezels: 4g | suiker: 18g | vitamine C: 1mg