Ga terug
+ servings
Gevulde eieren op z’n Koreaans
Gevulde eieren als borrelhap klinkt ‘outdated’. Maar deze eitjes met kimchi zijn trendy en uitdagend. Gebruik gewoon cheddar uit een zakje! En heb je geen crème-brûléebrander in huis. No problem, bestrooi de eitjes dan gewoon met de geraspte kaas.
Aantal 8 stuks
Voorbereiding 20 minuten

Equipment

  • crème-brûléebrander

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel mayonaise
  • ½ theelepel mosterd
  • 2 eetlepels kimchi* fijngehakt
  • zout versgemalen peper
  • 1 bosuitje in fijne ringetjes
  • 25 gram cheddar geraspt

Instructies
 

  • Breng in een steelpannetje water aan de kook. Kook de eieren ca. 7 minuten bijna hard. Haal ze uit het water en laat schrikken onder koud stromend water.
  • Snijd intussen de kimchi fijn. Pel de eieren, snijd ze doormidden. Doe de dooiers in een kom met de mayonaise, mosterd en kimchi. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de bosui in dunne ringetjes. Schep het eigeelmengsel erug in de holletjes van de eieren. Bestrooi met cheddar. Gebruik een crème-brûléebrander om de kaas te smelten. Bestrooi met bosui en paprikapoeder.

Voedingswaarde

Calorieën: 46kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 4g | vet: 3g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 85mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 1mg