Ga terug
+ servings
Oeufs dur mayonnaise met anjovis uit het kookboek Cuisine Carine van Carine Gaasterland
Oeufs dur mayonaise à la Carine
Klassieker uit de Franse keuken: hardgekookte eitjes met homemade mayonaise. Verrijkt met een ansjovisfiletje, volgens het recept van Carine Gaasterland.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 scharreleitjes
  • 4 eetlepels homemade mayonaise zie hieronder recept
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt

Instructies
 

  • Kook de eitjes in ca. 6 minuten net niet hard. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze voorzichtig en halveer ze overlangs.
  • Verdeel de eieren over 4 bordjes. Schep de mayonaise erop. Leg er een ansjovisfilet naast. Bestrooi met peterselie. Lekker met toast.

Voedingswaarde

Calorieën: 75kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 6g | vet: 5g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 167mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 1mg