Ga terug
+ servings
Courgette soep met paling
Courgette soep met gerookte paling
Overheerlijk groentesoepje dat je als voorgerecht op tafel zet als je culinaire gasten ontvangt.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 30 minuten

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes 700 gram
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 25 gram boter
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 40 gram gerookte palingfilet gefileerd en in stukjes
  • 10 sprietjes bieslook
  • crème fraîche

Instructies
 

  • Snijd 5 plakjes van de courgette, en snijd dit in kleine dobbelsteentjes. Bewaar voor garnering.
  • Snijd de rest van courgettes in stukken.
  • In soeppan de boter smelten. Bak hierin de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak ca. 3 minuten mee. Voeg dan 800 ml water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Voeg de paling toe. Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken.
  • Haal de soep van het vuur. Pureer met een staafmixer. Giet terug in de pan en voeg de dobbelsteentjes courgette toe. Nog even doorwarmen.
  • Verdeel over 6 soepkommen of -borden. Garneer met bieslook. Eventueel kun je er nog wat crème fraîche overheen druppelen.

Voedingswaarde

Calorieën: 34kcal | koolhydraten: 4g | eiwit: 2g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 9mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 13mg