- 2 courgettes 700 gram
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 25 gram boter
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 2 kippenbouillontabletten
- 40 gram gerookte palingfilet gefileerd en in stukjes
- 10 sprietjes bieslook
- crème fraîche
Snijd 5 plakjes van de courgette, en snijd dit in kleine dobbelsteentjes. Bewaar voor garnering.
Snijd de rest van courgettes in stukken.
In soeppan de boter smelten. Bak hierin de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak ca. 3 minuten mee. Voeg dan 800 ml water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Voeg de paling toe. Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken.
Haal de soep van het vuur. Pureer met een staafmixer. Giet terug in de pan en voeg de dobbelsteentjes courgette toe. Nog even doorwarmen.
Verdeel over 6 soepkommen of -borden. Garneer met bieslook. Eventueel kun je er nog wat crème fraîche overheen druppelen.
Calorieën: 34kcal | koolhydraten: 4g | eiwit: 2g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 9mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 13mg