Ga terug
+ servings
Indiase auberginecurry uit het kookboek Amazing Asia van Emma Thouars
Indiase auberginecurry (vegetarisch)
Romige aubergine in een kruidige, licht pikante tomatensaus. Frisse korianderyoghurt maakt het helemaal af. Makkelijk om te maken.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 40 minuten

Ingrediënten
  

  • 3 aubergines ca. 900 gram
  • 150 ml neutrale olie + extra om in te bakken
  • zout
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 blik tomaatstukjes 400 ml
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 bakje Griekse yoghurt à 170 gram
  • 20 gram verse koriander

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220℃. Snijd de aubergines in ronde plakken van ca. 1½ cm dik en meng met 150 ml olie. Bestrooi de aubergine met zout (beide zijden) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat alles in 1 laag ligt, gebruik eventueel 2 bakplaten (als je dit doet, wissel de bakplaten dan halverwege van boven naar beneden). Rooster de aubergine circa 30 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Pel intussen de ui en knoflook. Snijd de ui in ringen en de knoflook en gember in dunne plakjes. Verhit een paar eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en gember op half hoog vuur 5 minuten.
  • Voeg komijn, koriander, chilipeper en garam masala toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bliktomaten en kokosmelk toe en roer goed door. Laat met deksel zachtjes pruttelen tot de aubergines (die nog in de oven liggen) gaar zijn.
  • Maak intussen de yoghurtsaus door de Griekse yoghurt te pureren met 3/4 van de koriander. Breng op smaak met zout.
  • Haal de aubergines als ze klaar zijn uit de oven en doe in de pan bij de tomatensaus. Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen tot alle smaken goed zijn ingetrokken. Breng zonodig op smaak met zout.
  • Als je tijd hebt, zet het vuur dan uit en laat de smaken een paar uur of een dag intrekken. Als je geen tijd hebt, verdeel de aubergine dan over de borden, hak de rest van de koriander fijn en strooi erover.
  • Serveer met rijst en de yoghurtsaus. Lekker met een groene salade erbij.

Voedingswaarde

Calorieën: 542kcal | koolhydraten: 33g | eiwit: 11g | vet: 44g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 2mg | vezels: 13g | suiker: 19g | vitamine C: 21mg