- 1 fles pompoen à 1 kg
- 2 rode uien in partjes
- 1 blik bruine linzen uitlekgewicht 265 gram, afgespoeld en uitgelekt
- 1 theelepel zeezout
- 2 eetlepels granaatappel melasse
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook uit de knijper
- 1 theelepel chilivlokken
- 250 gram kerstomaatjes
Dressing
- 1 bakje Griekse yoghurt à 150 gram
- 2 eetlepels granaatappelmelasse
Topping
- 2 eetlepels dukkah
- 3 eetlepels granaatappelpitjes
- verse muntblaadjes (of dille)
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de flespompoen, verwijder de pitjes en snijd in blokjes van 1,5 cm (flespompoen hoef je niet te schillen). Doe in de braadslede: pompoen, rode ui-partjes en linzen. Schep door elkaar. Z
Meng in een kommetje: 2 eetlepels granaatappelmelasse, 2 eetlepels olijfolie, knoflook, 1 theelepel zeezout en 1 theelepel chilivlokken. Roer door het pompoenmengsel in de braadslede. Verdeel de kerstomaatjes erover. Zet de braadslede in de oven en bak ca. 50 minuten tot de pompoen gaar is.
Roer intussen Griekse yoghurt en 2 eetlepels granaatappel melasse door elkaar. Breng op smaak met zout. Schep de dressing over de groenten als ze uit de oven komen. Bestrooi met dukkah, granaatappeltjes en munt.
Calorieën: 414kcal | koolhydraten: 80g | eiwit: 25g | vet: 2g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 2mg | vezels: 27g | suiker: 13g | vitamine C: 75mg