Ga terug
+ servings
Spruitjesstamppot met druiven uit Vegan Bijbel van Tessa Moorman
Spruitjesstamppot met druiven
Geroosterde spruitjes en friszure druiven combineren uitstekend. Knapperige pecannoten en lichtzoute (vegan) feta maken het helemaal af.
Aantal 2 personen
Voorbereiding 45 minuten

Equipment

  • braadslede of ovenschaal 20 x 30 cm

Ingrediënten
  

  • 350 gram spruitjes gehalveerd
  • 200 gram rode druiven zonder pit
  • 1 kleine rode ui in 6 partjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels Baharat-kruiden Jonny Boer
  • 75 gram vegan feta in blokjes
  • 40 gram pecannoten
  • 500 gram kruimige aardappelen geschild en in stukken
  • 50 ml ongezoete plantaardige melk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe in de ovenschaal: spruitjes, druiven, rode ui. Meng erdoor: olijfolie (of kokosolie) en 2 theelepels Baharat-kruiden. Bestrooi met feta. Rooster in het midden van de oven de spruitjes in ca. 30 tot 35 minuten gaar en goudbruin.
  • Schil intussen de aardappelen. Rooster in een droge koekenpan de pecannoten in ca. 3 minuten lichtbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen. Hak de noten grof.
  • Kook in een ruime pan met water en zout de aardappelen in ca. 20 minuten gaar. Giet het kookvocht af.
  • Verwarm de melk in een pannetje. Stamp de aardappelen fijn. Voeg de melk toe aan aardappelen en roer tot een smeuïge puree. Serveer de puree met de spruitjes uit de oven. Strooi aan tafel de gehakte noten erover.

Voedingswaarde

Calorieën: 616kcal | koolhydraten: 88g | eiwit: 20g | vet: 25g | verzadigd vet: 7g | cholesterol: 33mg | vezels: 16g | suiker: 27g | vitamine C: 207mg