- 1 grote stevige peer net rijp (Doyenne de Comice)
- 150 gram pancetta in plakjes
- 350 gram verse tagliatelle
- 150 ml kookroom
- 150 gram gorgonzola dolce
- Zout versgemalen peper
- 50 gram rucola grof gesneden
Schil en snijd de peer in partjes. Bak de pancetta uit in een koekenpan. Schep uit de pan en bak de peerpartjes in het achtergebleven spekvet.
Kook de tagliatelle in kokend water met zout gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng in een steelpan de room met de gorgonzola aan de kook. Blijf roeren totdat er een dikke saus ontstaat en de gorgonzola is opgelost. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af. Verdeel over 4 warme borden. Schep de peerpartjes en de gorgonzolasaus erop. Verdeel de pancetta en rucola erover de borden.
Calorieën: 783kcal | koolhydraten: 72g | eiwit: 26g | vet: 44g | verzadigd vet: 22g | cholesterol: 178mg | vezels: 4g | suiker: 6g | vitamine C: 4mg