Ga terug
Mince meat
Basisrecept: mincemeat maken
Mincemeat is een mengsel van fijngehakt gedroogd fruit als rozijnen, krenten, sukade met specerijen, bruine suiker en spirits.
Voorbereiding 20 minuten

Ingrediënten
  

  • 100 gram bruine rozijnen
  • 100 gram krenten
  • 100 gram sultanarozijnen
  • 100 gram sukade fijngehakt
  • 2 friszure appels grof geraspt
  • 100 gram roomboter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 75 gram amandelen gehakt
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel versgeraspte nootmuskaat
  • 1 theelepel piment
  • snuf zout
  • 75 ml witte port
  • 75 ml brandy plus extra

Instructies
 

  • Doe al het gedroogde fruit, de appel, roomboter en bruine suiker in een steelpan. Roer tot de roomboter is gesmolten en voeg de gehakte amandelen, geraspte schil van de sinaasappel, vanille-extract, specerijen en het zout toe. Laat 10 minuten op laag vuur zachtjes koken. Laat afkoelen in een wijde schaal.
  • Roer de drank erdoor en schep de mincemeat in brandschone potten. Laat zeker een dag of wat staan, zodat de vruchten al het vocht kunnen opnemen.