Ga terug
+ servings
Dame blanche met bieten-chocoladesaus
Dame blanche van Seppe Nobels
Deze dame blanche maak je met bietensap. Dat zorgt voor verrassing en smeuïgheid. Recept van groentechef Seppe Nobels, winnaar Gouden Kookboek.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 5 minuten

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Breng het bietensap aan de kook met de honing. Breek de chocolade in stukken en smelt het in het sap. Roer de boter erdoor. Laat afkoelen*.
  • Verdeel het ijs over 4 bordjes. Schenk er wat saus naast. Bestrooi met cacaopoeder en eventueel de rozenblaadjes.

Notities

* Als de saus te dik is geworden na het afkoelen kun je hem kort voor het serveren nog even verwarmen.

Voedingswaarde

Calorieën: 439kcal | koolhydraten: 49g | eiwit: 6g | vet: 24g | verzadigd vet: 15g | cholesterol: 56mg | vezels: 4g | suiker: 40g | vitamine C: 1mg