Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dame blanche van Seppe Nobels
Deze dame blanche maak je met bietensap. Dat zorgt voor verrassing en smeuïgheid. Recept van groentechef Seppe Nobels, winnaar Gouden Kookboek.
Recept afdrukken
Aantal
4
personen
Voorbereiding
5
minuten
minuten
Ingrediënten
1x
2x
3x
75
ml
bietensap
25
ml
honing
100
gram
pure chocolade
½
eetlepel
boter
500
ml
vanille-ijs
1
theelepel
cacaopoeder
gedroogde eetbare rozenblaadjes
Instructies
Breng het bietensap aan de kook met de honing. Breek de chocolade in stukken en smelt het in het sap. Roer de boter erdoor. Laat afkoelen*.
Verdeel het ijs over 4 bordjes. Schenk er wat saus naast. Bestrooi met cacaopoeder en eventueel de
rozenblaadjes.
Notities
* Als de saus te dik is geworden na het afkoelen kun je hem kort voor het serveren nog even verwarmen.
Voedingswaarde
Calorieën:
439
kcal
|
koolhydraten:
49
g
|
eiwit:
6
g
|
vet:
24
g
|
verzadigd vet:
15
g
|
cholesterol:
56
mg
|
vezels:
4
g
|
suiker:
40
g
|
vitamine C:
1
mg