- 500 gram biefstuk in plakjes
- 1 zak ovenfriet Oma’s smulfriet à 750 gram
- 150 gram cheddar geraspt
- 4 eetlepels zure room
- 2 eetlepels groene jalapeño-peper- ringetjes potje
Marinade
- 40 ml sojasaus
- 30 ml olijfolie
- 3 teentjes knoflook geperst
- 50 ml limoensap 2 limoenen
- 1 theelepel oregano gedroogd
- 1 theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
Guacamole
- 2 rijpe avocado’s
- 2 eetlepel limoensap
- ½ ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- Zout versgemalen peper
Pico de gallo
- 3 tomaten fijngesneden
- 1 sjalotje in dunne (halve) ringetjes
- 1 eetlepel limoensap
- 15 gram koriander grofgesneden
- Zout
Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Maak de marinade; doe alle ingrediënten in een kom: sojasaus, azijn, de olijfolie, knoflook, limoensap, oregano, komijnpoeder en chilipoeder. Wrijf het vlees in met de marinade en zet het minimaal 1 uur in de koelkast.
Maak intussen de guacamole door de avocado’s te prakken en in een kom. Voeg toe: limoensap, ui, knoflook en wat zout. Zet afgedekt in de koelkast.
Meng voor de pico de gallo de tomatenstukjes met het sjalotje, de limoensap en de koriander. Voeg naar smaak wat zout toe en bewaar in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak 500 gram friet volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (15 tot 20 minuten bakken in een grote braadslede).
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Verhit de grillpan. Bak het vlees in een in een paar minuten medium rare. Laat het daarna onder aluminiumfolie even rusten.
Als de friet goudbruin en krokant zijn, strooi je de cheddar erover en laat je de kaas nog even smelten in de oven.
Snijd ondertussen het vlees in kleine dunne reepjes en verdeel over de friet, samen met wat dotjes zure room, jalapeñoringetjes, de guacamole en de pico de gallo.
Calorieën: 862kcal | koolhydraten: 40g | eiwit: 39g | vet: 63g | verzadigd vet: 22g | cholesterol: 127mg | vezels: 11g | suiker: 6g | vitamine C: 55mg