Ga terug
+ servings
Carne Asada Fries Amerikaanse - Mexicaanse kapsalon uit het kookboek Met mes & stokjes van Mascha Lammes
Mexicaanse kapsalon
Goddelijk mix tussen een Nederlandse kapsalon en Nacho’s uit de oven. Met gemarineerde biefstuk, knapperige frietjes en klassiekers uit de Mexicaanse keuken. Je wilt nooit meer anders.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 1 uur 30 minuten
Kook tijd 1 uur
2 uur 30 minuten

Equipment

  • grillpan, braadslede 25x35 cm

Ingrediënten
  

  • 500 gram biefstuk in plakjes
  • 1 zak ovenfriet Oma’s smulfriet à 750 gram
  • 150 gram cheddar geraspt
  • 4 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels groene jalapeño-peper- ringetjes potje

Marinade

  • 40 ml sojasaus
  • 30 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 50 ml limoensap 2 limoenen
  • 1 theelepel oregano gedroogd
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder

Guacamole

  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 eetlepel limoensap
  • ½ ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Zout versgemalen peper

Pico de gallo

  • 3 tomaten fijngesneden
  • 1 sjalotje in dunne (halve) ringetjes
  • 1 eetlepel limoensap
  • 15 gram koriander grofgesneden
  • Zout

Instructies
 

  • Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Maak de marinade; doe alle ingrediënten in een kom: sojasaus, azijn, de olijfolie, knoflook, limoensap, oregano, komijnpoeder en chilipoeder. Wrijf het vlees in met de marinade en zet het minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Maak intussen de guacamole door de avocado’s te prakken en in een kom. Voeg toe: limoensap, ui, knoflook en wat zout. Zet afgedekt in de koelkast.
  • Meng voor de pico de gallo de tomatenstukjes met het sjalotje, de limoensap en de koriander. Voeg naar smaak wat zout toe en bewaar in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak 500 gram friet volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (15 tot 20 minuten bakken in een grote braadslede).
  • Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Verhit de grillpan. Bak het vlees in een in een paar minuten medium rare. Laat het daarna onder aluminiumfolie even rusten.
  • Als de friet goudbruin en krokant zijn, strooi je de cheddar erover en laat je de kaas nog even smelten in de oven.
  • Snijd ondertussen het vlees in kleine dunne reepjes en verdeel over de friet, samen met wat dotjes zure room, jalapeñoringetjes, de guacamole en de pico de gallo.

Voedingswaarde

Calorieën: 862kcal | koolhydraten: 40g | eiwit: 39g | vet: 63g | verzadigd vet: 22g | cholesterol: 127mg | vezels: 11g | suiker: 6g | vitamine C: 55mg