Guacamole
- 4 rijpe avocado’s
- 500 gram kerstomaatjes gehalveerd
- 3 eetlepels citroensap
- 10 bosuitjes in ringetjes
- 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
- 2 eetlepels jalapeñopeper-ringetjes potje
- 250 ml zure room
- 1 blikje maïskorrels uitgelekt (300 gram)
- zout versgemalen peper
Overig
- 2 zakken tortillachips naturel à 150 gram
- 200 gram geraspte Goudse kaas
Begin met het maken van de guacamole. Snijd het avocado-vruchtvlees in blokjes en doe in een ruime mengkom. Voeg toe: kerstomaatjes, citroensap, bosuitjes, koriander, jalapeñopeper, zure room en maïskorrels. Meng door elkaar tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de nacho's over een lage ovenschaal. Verdeel erover: guacamole. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal ca. 10 – 20 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de bovenkant een goudbruin korstje krijgt. Garneer met extra koriander.
Calorieën: 446kcal | koolhydraten: 37g | eiwit: 11g | vet: 31g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 34mg | vezels: 8g | suiker: 5g | vitamine C: 24mg