Ga terug
+ servings
Spicy noedelsoep met kikkererwten uit het kookboek Asian Green
Spicy noedelsoep met kikkererwten
De meeste noedelsoepen zijn gemaakt met runderbouillon, maar deze versie is helemaal vegan. Bovendien minstens zo lekker.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 45 minuten

Ingrediënten
  

Voor de bouillon

  • 4 grote tenen knoflook gepeld en licht geplet
  • 2,5 cm verse gember in drie stukjes
  • 3 sjalotjes gepeld
  • 1 rode chilipeper zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 200 gram wortel in stukjes van 1,5 cm
  • 200 gram rettich in stukjes van 1,5 cm
  • 150 gram tomaten in vieren
  • 2 stuks steranijs
  • 400 gram kikkererwten uit blik/pot uitgelekt en afgespoeld
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 eetlepel tamari of lichte sojasaus
  • 1 eetlepel chilibonenpasta
  • 2 theelepels zeezout

En verder

  • 300 gram gedroogde platte udon noedels
  • 2 struikjes babypaksoi ca. 250 gram, in vieren
  • 2 theelepels sesamolie
  • vers gehakte koriander

Instructies
 

  • Breng 1 liter water aan de kook in een grote pan. Voeg alle ingrediënten voor de bouillon toe en laat afgedekt 30 minuten sudderen.
  • Breng in een grote pan water aan de kook. Kook de noedels beetgaar volgens gebruiksaanwijzing. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de paksoi toe en blancheer 1 minuut. Giet af en spoel af met koud water. Leg de paksoi apart en roer de sesamolie door de noedels.
  • Verdeel de noedels over 4 grote kommen of diepe borden en giet er 3-4 soep opscheplepels van de bouillon met groenten over. Verdeel de stukjes paksoi erover en garneer met koriander.

Voedingswaarde

Calorieën: 694kcal | koolhydraten: 126g | eiwit: 34g | vet: 9g | verzadigd vet: 1g | vezels: 26g | suiker: 25g | vitamine C: 66mg