- 1 bosje lente-uitjes of salade-uitjes ca. 5 stuks
- 400 gram broccolirijst fijngemalen of diepvries
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 5 cm verse gemberwortel in luciferreepjes (15 gram)
- 5 eetlepels rijstolie
- 2 eieren
- 1 -2 theelepels geroosterde sesamolie
- 1 -2 eetlepels Japanse sojasaus
- 30 gram gezouten of ongezouten pinda’s, grof gehakt
- 2 eetlepels koriander grof gehakt
Begin met alle groenten, knoflook en gember fijn te snijden.
Verhit 4 eetlepels olie in een wok (of hapjespan) op hoog vuur. Voeg de knoflook, gember en zout toe. Roerbak ca. 1 minuut totdat de knoflook goudbruin en knapperig is. Schep alles met een schuimspaan uit de pan. Laat knoflook en gember op een stuk keukenpapier uitlekken.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak hierin 2 spiegeleieren. (Zorg dat de dooier vloeibaar blijft)
Zet de wok (of hapjespan) met de achtergebleven olie weer op het vuur. Fruit de lente-ui ca. 1 minuut. Voeg de broccolirijst toe en roerbak in 2 tot 3 minuten (diepvries: 7 minuten) beetgaar. Zet het vuur uit. Roer de sesamolie en sojasaus erdoor.
Verdeel de gebakken broccolirijst over 2 diepe borden. Leg er een spiegelei op. Bestrooi met de knapperige knoflook en gember, pinda’s en koriander.
Calorieën: 266kcal | koolhydraten: 20g | eiwit: 16g | vet: 16g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 164mg | vezels: 8g | suiker: 4g | vitamine C: 186mg