Ga terug
+ servings
Broccolirijst met ei uit het kookboek Koolhydraatarme Bijbel van Janneke Vreugdenhil
Aziatische broccolirijst met ei
Verrassend koolhydraatarm ‘rijst’-gerecht met als basis broccolirijst. Bovendien vegetarisch!
Aantal 2 personen
Voorbereiding 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 bosje lente-uitjes of salade-uitjes ca. 5 stuks
  • 400 gram broccolirijst fijngemalen of diepvries
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 5 cm verse gemberwortel in luciferreepjes (15 gram)
  • 5 eetlepels rijstolie
  • 2 eieren
  • 1 -2 theelepels geroosterde sesamolie
  • 1 -2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 30 gram gezouten of ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • 2 eetlepels koriander grof gehakt

Instructies
 

  • Begin met alle groenten, knoflook en gember fijn te snijden.
  • Verhit 4 eetlepels olie in een wok (of hapjespan) op hoog vuur. Voeg de knoflook, gember en zout toe. Roerbak ca. 1 minuut totdat de knoflook goudbruin en knapperig is. Schep alles met een schuimspaan uit de pan. Laat knoflook en gember op een stuk keukenpapier uitlekken.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak hierin 2 spiegeleieren. (Zorg dat de dooier vloeibaar blijft)
  • Zet de wok (of hapjespan) met de achtergebleven olie weer op het vuur. Fruit de lente-ui ca. 1 minuut. Voeg de broccolirijst toe en roerbak in 2 tot 3 minuten (diepvries: 7 minuten) beetgaar. Zet het vuur uit. Roer de sesamolie en sojasaus erdoor.
  • Verdeel de gebakken broccolirijst over 2 diepe borden. Leg er een spiegelei op. Bestrooi met de knapperige knoflook en gember, pinda’s en koriander.

Voedingswaarde

Calorieën: 266kcal | koolhydraten: 20g | eiwit: 16g | vet: 16g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 164mg | vezels: 8g | suiker: 4g | vitamine C: 186mg