Ga terug
+ servings
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
Klassieker uit de Franse keuken, namelijk uit de Bourgogne. En ja, daar drink je natuurlijk een rode Bourgogne bij. Dus…, pinot noir.
Aantal 6 personen
Kook tijd 3 uur

Ingrediënten
  

  • 1 kg sucadelappen
  • 3 eetlepels olie
  • 125 gram magere spekblokjes
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 1 winterwortel in kleine blokjes
  • 2 eetlepels bloem
  • ½ fles rode wijn
  • 1 pot vleesfond 380 ml
  • 1 potje zilveruitjes
  • 1 runderschenkel met been
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook gepeld en geplet
  • 1-2 gedroogde chilipepertjes
  • 25 gram boter
  • 350 gram kastanjechampignons schoongeveegd en in vieren gesneden
  • 10 kleine sjalotjes in kwarten

Instructies
 

  • Sucadelappen in stukken snijden. In grote braadpan olie verhitten en spekjes krokant uitbakken. Uit pan scheppen. In bakvet blokjes sucadevlees rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen en in hetzelfde bakvet ui en winterwortel zachtjes bakken. Bloem erover strooien en even meebakken. Wijn en fond toevoegen en aan de kook brengen..
  • Zilveruitjes in vergiet afspoelen met water. Vleesblokjes, spekjes en runderschenkel in pan terugdoen. Zilveruitjes erdoor scheppen. Laurier, takjes rozemarijn, tijm en knoflook in pan doen en chilipepepertjes erboven verkruimelen. Pan op zeer laag vuur zetten. Deksel erop leggen en nog minstens 2 uur zachtjes laten stoven.
  • In grote koekenpan intussen boter smelten. Sjalotjes en champignons ca. 20 minuten zachtjes bakken. Aan vleesmengsel toevoegen en ca. 20 minuten mee laten stoven. Af en toe omscheppen. Laten afkoelen.
  • Stoofpot opnieuw opwarmen. Knoflook, laurier en kruidentakjes verwijderen. Schenkel uit pan nemen, vlees eraf snijden en terugdoen in pan. Lekker met aardappelpuree en een salade.

Voedingswaarde

Calorieën: 475kcal | koolhydraten: 18g | eiwit: 47g | vet: 18g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 124mg | vezels: 3g | suiker: 7g | vitamine C: 10mg