Ga terug
+ servings
Paella met kip en gamba's
Paella met kip en gamba’s
Uitmuntende Spaanse klassieker met zowel vlees als vis; kip, worst én gamba’s. Uiteraard ontbreekt ook de chorizo niet.
Aantal 4 personen
Kook tijd 1 uur

Equipment

  • paellapan of hapjespan minimaal  30 cm

Ingrediënten
  

  • 4 kleine kippendrumsticks
  • zout peper
  • 4 eetlepels olie
  • 2 Catalaanse worstjes AH
  • 100 gram chorizo in blokjes
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 grote rode paprika in stukjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 300 gram risottorijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 175 gram doperwten vers of diepvries
  • mespunt saffraandraadjes
  • 1 pakje platte peterselie à 15 gram fijngehakt
  • 8 gamba’s ca. 150 gram

Instructies
 

  • Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olie Drumsticks in ca. 10 minuten rondom bruin en bijna gaar bakken.
  • Snijd inutssen de worstjes in grove stukken snijden. Voeg worst en chorizo aan drumsticks toe en laat ca. 3 meebakken tot alles mooi bruin is. Breng in steelpan 6 dl water aan de kook. Kippenbouillontablet erin oplossen.
  • Verhit in paellapan rest van de olie. Bak ui, paprika en knoflook ca. 5 minuten zachtjes bakken. Roer de rijst erdoor en bak even mee tot de korrels glanzend en doorschijnend zijn. Toevoegen: blik tomaten met vocht, doperwten, saffraan, kippenbouillon en peterselie. Door elkaar roeren en aan de kook brengen. Verdeel het vleesmengsel erover. In ca. 20 minuten gaar laten sudderen. Schep de gamba’s erdoor laat en ca. 5 minuten meewarmen.
  • Dek de paella af met een theedoek en laat ca. 5 minuten staan, zodat de rijstkorrels van elkaar loskomen. Lekker met een frisse groene salade.

Voedingswaarde

Calorieën: 840kcal | koolhydraten: 80g | eiwit: 50g | vet: 34g | verzadigd vet: 11g | cholesterol: 269mg | vezels: 8g | suiker: 10g | vitamine C: 69mg