Ga terug
+ servings
Surinaamse gehaktballetjes uit kookboek Met mes & Stokjes van Mascha Lammes
Surinaamse gehaktballetjes voor de borrel
Gekruide gehaktballetjes voor bij de borrel doen het altijd goed. Ze zijn licht pittig van smaak.
Aantal 22 stuks
Voorbereiding 15 minuten
Kook tijd 30 minuten
45 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 takjes bladselderij fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel nasi trafasie roerbakmix van Faja Lobi (supermarkt, toko)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • zout versgemalen peper
  • flinke klont boter
  • 2 tomaten in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel zoete ketjap manis
  • 1 maggiblokje of 1/3 groente bouillontablet

Instructies
 

  • Meng in een ruime kom het gehakt met de helft van de ui, de selderij, de knoflook, de nasi trafasie, het ei en het paneermeel en breng op smaak met peper en zout. Vorm ballen van de gewenste grootte.
  • Smelt de boter in een pan en bak de gehaktballen bruin, ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal ze uit de pan en fruit in dezelfde pan de resterende ui ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de tomaten, de tomatenpuree en de ketjap toe en roer even goed door. Schenk nu 150 ml water erbij, voeg het maggiblokje of de bouillontablet toe en leg de gehaktballen weer terug in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de gehaktballen ca. 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • De gehaktballen zijn lekker als borrelhap, op brood of bij Surinaamse nasi of bami. Maar met witte rijst en roerbakgroenten smaken ze ook heerlijk.

Voedingswaarde

Calorieën: 65kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 4g | vet: 5g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 24mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 2mg