Ga terug
+ servings
Chocolademousse of mousse au chocolat met koffie uit het kookboek La Table de Caron van Alain Caron
Cappuccino van mousse au chocolat
Mousse au chocolat, net even anders. Sterke espresso zorgt voor een extra kick. Dat maakt hem nog aantrekkelijker.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten
Kook tijd 2 uur

Equipment

  • mixer

Ingrediënten
  

  • 250 ml slagroom
  • 70 gram suiker
  • 100 gram pure chocolade 70%, in stukken
  • 50 ml sterke espresso
  • 2 eieren
  • 1 theelepel cacaopoeder

Instructies
 

  • Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker lobbig.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de espresso erdoor.
  • Klop in een aparte kom au bain-marie de eieren met de rest van de suiker en een mespunt zout luchtig. Neem wanneer de suiker is gesmolten de kom van de pan en klop tot het mengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur. Spatel de gesmolten chocolade erdoor.
  • Meng 3⁄4 deel van de lobbige slagroom met het chocolademengsel en de espresso. Verdeel over 4 glazen of kopjes en laat 1 à 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Verdeel de overige slagroom over de mousse. Bestrooi tot slot met cacaopoeder.

Voedingswaarde

Calorieën: 464kcal | koolhydraten: 31g | eiwit: 6g | vet: 36g | verzadigd vet: 21g | cholesterol: 168mg | vezels: 3g | suiker: 24g | vitamine C: 1mg