- 400 gram vastkokende aardappels geschild
- 5 dl volle melk
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- peper en zout
- nootmuskaat
- 1 rol bladerdeeg 270 gram, koeling
- naaldjes van 2 takjes rozemarijn fijngehakt
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 bekertje zure room 125 ml
- ½ rode ui in flinterdunne ringen
- 1 eidooier losgeklopt
Verwarm de oven voor op 200℃. Snijd de aardappels (met een mandoline) in dunne plakjes. Breng de melk aan de kook met de knoflook, peper, zout en nootmuskaat. Voeg de aardappel toe, kook 10 minuten en giet af.
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork. Meng de rozemarijn, kaas, zure room en ui en voeg hier de aardappel aan toe. Meng voorzichtig. Breng op smaak met zout en peper. Vul de taartvorm met dit mengsel.
Vouw de rand van het bladerdeeg naar binnen om en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met eidooier. Bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Calorieën: 344kcal | koolhydraten: 29g | eiwit: 11g | vet: 20g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 45mg | vezels: 2g | suiker: 4g | vitamine C: 11mg