Ga terug
+ servings
Paté met cumberlandsaus uit Sausbijbel van Julius Jaspers
Wildpaté met cumberlandsaus
Een goede cumberlandsaus is echt te gek, vindt tv-kok Julius Jaspers. Zoet natuurlijk, maar ook met een bittertje en klein beetje pit. Ideale begeleider van paté, terrine en kalkoen.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 15 minuten

Ingrediënten
  

Cumberlandsaus

  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 400 ml rodebessensap
  • 200 ml rode port
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • zout versgemalen peper
  • 1 theelepel agar agar*
  • 75 gram suiker
  • 45 gram rozijnen
  • 3 plakken paté naar keuze à 150 gram
  • veldsla

Instructies
 

  • Was de sinaasappels en de citroen onder koud stromend water. Droog goed af en schil ze zo dun mogelijk zonder dat de witte binnenzijde meekomt. Snijd de schil in heel dunne reepjes. Breng ruim water in een steelpan aan de kook. Blancheer (net tegen de kook aanhouden) de reepjes ca. 2 tot 3 minuten. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
  • Pers de citroen en sinaasappel uit. Schenk het sap in een pan. Voeg toe: fijngesnipperde sjalotjes, bessensap, rode port en mosterd. Breng aan de kook en laat inkoken tot 2/3 deel. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de reepjes sinaasappel en citroen, plus rozijnen door de warme saus. Roer de agar agar (of aardappelmeel) erdoor en laat de saus licht binden. Laat de saus afkoelen.
  • Verdeel de veldsla over 6 bordjes. Leg op elk hoopje sla een halve plak paté. Schep wat saus ernaast.
  • Lekker met bruin stokbrood.

Voedingswaarde

Calorieën: 426kcal | koolhydraten: 39g | eiwit: 12g | vet: 21g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 119mg | vezels: 2g | suiker: 29g | vitamine C: 22mg