- 500 gram kastanjechampignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 100 gram shiitakes grof gesneden
- 4 takjes tijm gerist
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 750 ml groentebouillon
- 2 eetlepels roomboter
- 150 ml kookroom of slagroom
- Zeezout versgemalen peper
- 2 eetlepels platte peterselie fijngesneden
Snijd de helft van de champignons in plakjes en de helft in grove stukken. Snipper de sjalotjes. Snijd de shiitakes fijn.
Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de sjalotjes in ca. 2 minuten goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de grofgesneden champignons, shiitakes, tijm en oregano toe en bak op half hoog vuur ca. 3 minuten.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken.
Verhit intussen in een koekenpan de roomboter. Bak de plakjes champignons ca. 5 minuten.
Pureer de soep met de staafmixer. Roer de slagroom en de gebakken champignons erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de peterselie. Lekker met stokbrood met kruidenboter.
Calorieën: 198kcal | koolhydraten: 14g | eiwit: 5g | vet: 15g | verzadigd vet: 9g | cholesterol: 52mg | vezels: 2g | suiker: 6g | vitamine C: 2mg