Ga terug
+ servings
Appel chutney met cranberry
Cranberry-appelchutney
Bij kalkoen hoort een chutney. Deze versie van appels en cranberry ziet er heel feestelijk uit. En combineert fantastisch bij de kalkoen. Heel simpel om te maken. Je kunt dit bijgerechtje het beste een paar dagen van tevoren maken. De smaak wordt dan alleen maar intenser.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 1 uur

Ingrediënten
  

  • 2 goudreinetten 450 gram
  • ½ ui fijngesnipperd
  • 125 gram gedroogde cranberry’s
  • 150 ml kruidenazijn
  • 100 gram suiker
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel zeezout

Instructies
 

  • Schil de appels, verwijder klokhuizen en snijd in stukjes. Ui pellen en fijnsnipperen. Doe in steelpan: appelstukjes, ui, cranberry’s, kruidenazijn, suiker, gemberpoeder, kurkuma, komijn, koriander en zout. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de chutney zonder deksel op de pan in ca. 45 minuten zachtjes koken tot hij dik en smeuïg wordt. Regelmatig even omroeren. Laten afkoelen.

Voedingswaarde

Calorieën: 165kcal | koolhydraten: 43g | eiwit: 1g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | vezels: 3g | suiker: 37g | vitamine C: 4mg