- 2 goudreinetten 450 gram
- ½ ui fijngesnipperd
- 125 gram gedroogde cranberry’s
- 150 ml kruidenazijn
- 100 gram suiker
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel zeezout
Schil de appels, verwijder klokhuizen en snijd in stukjes. Ui pellen en fijnsnipperen. Doe in steelpan: appelstukjes, ui, cranberry’s, kruidenazijn, suiker, gemberpoeder, kurkuma, komijn, koriander en zout. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de chutney zonder deksel op de pan in ca. 45 minuten zachtjes koken tot hij dik en smeuïg wordt. Regelmatig even omroeren. Laten afkoelen.
Calorieën: 165kcal | koolhydraten: 43g | eiwit: 1g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | vezels: 3g | suiker: 37g | vitamine C: 4mg