Ga terug
+ servings
Rendang van eieren uit het kookboek boekoe kita van Mirjam van der Rijst & Harold Pareira
Rendang van eieren
Snel, makkelijk en verrukkelijk is dit eiergerecht in geurige lichtzoete uien-knoflooksaus.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 35 minuten

Equipment

  • blender of magimix

Ingrediënten
  

  • 10 eieren
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel koenjit kurkuma
  • 1 theelepel djahé gemberpoeder
  • 2 eetlepels zonnebloem- of rijstolie
  • 500 ml bouillon
  • 50 gram santen

Instructies
 

  • Zet de eieren op met water en kook ze in ca. 7 minuten bijna hard. Spoel ze af onder koud stromend water en pel ze.  Prik de eieren rondom in met een vork zodat de saus er goed in kan trekken.
  • Doe de uien, knoflook, sambal, laos, koenjit, djahé in de keukenmachine en pureer fijn. Verhit in een pan de olie en bak het uimengsel in ca. 3 minuten zachtjes glazig. Voeg de bouillon en de santen toe. Breng aan de kook. Leg de eieren erin. Laat alles op matig vuur ca. 20 minuten sudderen tot de saus wat dikker wordt.
  • Lekker met witte rijst en roergebakken groenten.

Voedingswaarde

Calorieën: 237kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 16g | vet: 16g | verzadigd vet: 7g | cholesterol: 409mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 5mg