- 1200 gram stoofvlees van wild hert, haas, wildzwijn
- zout versgemalen peper
- 5 eetlepels olie
- 100 gram magere spekblokjes
- 3 uien gesnipperd
- 1 winterwortel in stukjes
- 2 stengels bleekselderij in stukjes
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels bloem
- 200 ml rode wijn
- 1 potje wildfond 385 ml
- 6 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 6 jeneverbessen
- 100 ml slagroom
- 25 gram boter
- 500 gram gemengde paddenstoelen in grove stukken
- 750 gram verse pappardelle
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Laat vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi met zout en peper. Verhit de olie in een grote braadpan en bak het vlees in gedeelten rondom goudbruin. Uit pan scheppen.
In achtergebleven vet de spekblokjes ca. 2 minuten bakken. Voeg ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en bak 3 minuten mee. Voeg bloem toe en laat even kort meebakken. Schenk wijn en fond erbij. Laat al roerende aan de kook komen. Toevoegen: stoofvlees, tijm, laurier, en jeneverbessen. Breng aan de kook. Sudder, met deksel op pan, in ca. 2 uur zachtjes gaar. (Tot zover kan stoofschotel voorbereid worden. Laat afkoelen en zet in de koeling.) Verwarm opnieuw de wildragout. Roer de room erdoor (en eventueel 50 gram Parmezaanse kaas).
Verhit intussen in een grote hapjespan de boter. Bak de paddenstoelen in ca. 5 minuten rondom gaar. Roer de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de pappardelle gaar volgens gebruiksaanwijzing (4 minuten). Giet af en verdeel over 8 warme pastaborden. Schep de wildragout erop. Verdeel de paddenstoelen erover. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Garneer met peterselie.
Geen zin in pasta. Deze stoofschotel is ook subliem in combinatie met aardappel-knolselderijpuree.
Calorieën: 746kcal | koolhydraten: 80g | eiwit: 52g | vet: 22g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 110mg | vezels: 6g | suiker: 7g | vitamine C: 5mg