- 400 gram kipdijfilet in blokjes
- 4 eetlepels bloem
- olie
- 100 gram cashewnoten
- 4 tenen knoflook fijngehakt
- 1 ui grof gesneden
- 1 kleine winterwortel gehalveerd en in dunne plakjes
- 1 eetlepel vissaus
- 2 theelepels suiker
- 3 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 lente-ui grof gesneden
Wentel de kip door de bloem. Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip en de cashewnoten al omscheppend 5 minuten. Schep op een bord.
Verhit nog wat olie in de wok en bak de knoflook, ui en wortel 5 minuten. Schep de kip met cashewnoten erdoor. Voeg de vissaus, suiker, oestersaus, sojasaus en lente-ui toe en bak nog 2 minuten. Lekker met basmati-rijst en broccoli.
Calorieën: 300kcal | koolhydraten: 14g | eiwit: 26g | vet: 16g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 64mg | vezels: 4g | suiker: 3g | vitamine C: 6mg