Ga terug
+ servings
Thaise kip met cashewnoten
Thaise kip met cashewnoten
Thaise kip met cashewnoten is een heel bekend wok-gerecht uit de Thaise keuken. Staat in 30 minuten op tafel. Schenk er een glas rosé bij.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 30 minuten

Equipment

  • wok

Ingrediënten
  

  • 400 gram kipdijfilet in blokjes
  • 4 eetlepels bloem
  • olie
  • 100 gram cashewnoten
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 ui grof gesneden
  • 1 kleine winterwortel gehalveerd en in dunne plakjes
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 theelepels suiker
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 lente-ui grof gesneden

Instructies
 

  • Wentel de kip door de bloem. Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip en de cashewnoten al omscheppend 5 minuten. Schep op een bord.
  • Verhit nog wat olie in de wok en bak de knoflook, ui en wortel 5 minuten. Schep de kip met cashewnoten erdoor. Voeg de vissaus, suiker, oestersaus, sojasaus en lente-ui toe en bak nog 2 minuten. Lekker met basmati-rijst en broccoli.

Voedingswaarde

Calorieën: 300kcal | koolhydraten: 14g | eiwit: 26g | vet: 16g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 64mg | vezels: 4g | suiker: 3g | vitamine C: 6mg