Ga terug
+ servings
Zalm met haricots verts en hazelnootpesto uit Mooi Mediterraan van Jansen & Jansen
Slanke zalm met hazelnootpesto
Overheerlijke zalm uit de oven met pesto van hazelnoten. Slank, snel en koolhydraatarm.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 verse zalmfilets à 100 gram
  • zout versgemalen peper
  • olijfolie
  • 500 gram haricots verts

hazelnootpesto

  • 50 gram basilicum
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • 100 ml olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf de zalm in met zout en peper en een beetje olijfolie. Leg de moten in een ovenschaal. Zet ze in de oven en bak in ca. 30 minuten (!) gaar en lichtbruin.
  • Maak de haricots verts schoon; snijd een klein stukje van de uiteindes. Kook ze in ruim water met zout in ca. 7 minuten beetgaar. Giet de boontjes af en zet apart. (Je kunt ze ook helemaal laten afkoelen, of afspoelen onder koud stromend water. Vooral in de zomer lekker, omdat dan de boontjes contrasteren met de warme zalm).
  • Maak de hazelnootpesto. Maal de basilicum, hazelnoten, kaas en knoflook  in een blender of keukenmachine fijn. Voeg de olijfolie toe en blijf mixen tot je een net niet gladde massa hebt. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Verdeel de haricots verts over vier borden. Leg de zalm erop. Schep een ruime eetlepel pesto erop. Lekker met gebakken krieltjes en een groene salade met tomaat.