Ga terug
+ servings
Thaise gele curry met kip uit het kookkoekje The Curry Guy Thai van Daan Toombs
Thaise gele curry met kip: romig en zacht van smaak
Thaise gele curry met kip is de snelle variant van Indiase kip korma. Makkelijk om te maken met kant-en-klare gele currypasta.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 10 kleine kruimige nieuwe aardappels, ongeschild in kwarten
  • 600 ml kokosroom*
  • 2 volle eetlepels Thaise gele currypasta
  • 1 el fijngeraspte palmsuiker o.a. toko
  • 1 el tamarindepasta
  • 600 g kipdijfilet in blokjes
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 wortels in dunne plakjes
  • 2 el Thaise vissaus
  • 16 kerstomaten gehalveerd
  • garnering
  • 4 el gebakken knoflook
  • fijngehakte chilipepers
  • gehakte koriander

Instructies
 

  • Begin met het maken van de gebakken knoflook. Zie recept hieronder. Deze extra garnering maakt het totaal interessanter. Ben je geen liefhebber van knoflook, of heb je weinig tijd. Ook zonder deze garnering smaakt deze curry voortreffelijk.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de aardappel-kwarten in 10 minuten zacht. Giet af en zet apart.
  • Verhit intussen een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg 200 ml van de kokosroom toe. Houd de room in de gaten terwijl hij aan de kook komt. De kokosroom zou nu moeten schiften
  • waardoor de kokosolie zichtbaar wordt. Als de kokosroom niet schift, dan is dat geen probleem: de olie zit er toch in.
  • Voeg de currypasta toe en bak circa 30 seconden. Roer de palmsuiker en de tamarindepasta erdoor en voeg de kip toe. Bak een paar minuten al roerend, tot de kip voor 80 procent gaar is. Voeg het
  • kerriepoeder, de wortel en de rest van de kokosroom toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer de vissaus erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de gekookte aardappels en de kerstomaten erdoor. Serveer heet. Garneer aan tafel met gebakken knoflook, gehakte chilipepers en koriander. Lekker met Basmati rijst.

Voedingswaarde

Calorieën: 548kcal | koolhydraten: 22g | eiwit: 37g | vet: 36g | verzadigd vet: 29g | cholesterol: 96mg | vezels: 3g | suiker: 6g | vitamine C: 27mg