OP DE DAG ZELF Pel de teen knoflook, hak hem met de pancetta fijn en zet ze met 1 theelepel olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklag op matig vuur. Voeg de broodkruimels toe en schud de boel regelmatig om tot het crunchy en goudbruin is. Laat afkoelen.
Klop de mayo, yoghurt, ketchup, 1 eetlepel citroensap en een scheutje worcestersaus en tabasco door elkaar, en voeg peper en zout naar smaak toe. Snipper de kropjes little gem sla fijn. Halveer de komkommer in de lengte, schrap de zaadjes eruit met een lepel en snijd hem in blokjes van 1 cm. Snijd de kerstomaatjes in kwarten en knip de tuinkers. Halveer en ontpit de avocado, doe het vruchtvlees in een blender en nog 1 eetlepel citroensap. Maal het (zo nodig met een scheutje water) fijn en voeg peper en zout naar smaak toe.
Zet zes schone, brede jampotjes of glazen klaar. Verdeel de gesnipperde sla over de potjes, gevolgd door de komkommer en de tomaatjes (ca. 1 eetlepel), en druk de laagjes zachtjes aan. Vervolg nu met laagjes afgekoelde pancettakruimels en tuinkers, en ten slotte met de garnalen en gamba’s. sprenkel de saus erover en strooi snufjes cayennepeper erover. Schep de gepureerde avocado erop, maak de potjes dicht en klaar ben je.