- 125 ml balsamico azijn
- 60 ml ahorn siroop
- 2 stevige peren bij voorkeur Conference, geschild en in dunne plakjes
- 100 gram rucola
- 1 kleine rode ui in dunne ringen
- 40 gram geroosterde hazelnoten grof gehakt
- zoutvlokken versgemalen peper
- 50 gram Parmezaanse kaas geschaafd*
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
Kook in een zeer kleine steelpan de balsamico-azijn en de ahornsiroop op hoog vuur in tot de helft (ca. 100 ml). Schenk de balsamico in een schoon klein kommetje. Laat afkoelen, tijdens het afkoelen wordt de balsamico stroperiger. Luchtdicht afgesloten is hij in de koelkast maximaal 1 maand houdbaar.
Snijd de peer in plakjes en de rode ui in dunne ringen. Leg de rucola in een slakom. Verdeel de peer en rode ui erover. Bestrooi met de hazelnoten, zoutvlokken en versgemalen peper.
Leg de geschaafde Parmezaanse kaas op en besprenkel met de balsamico-stroop en olijfolie.
Calorieën: 263kcal | koolhydraten: 33g | eiwit: 7g | vet: 12g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 9mg | vezels: 4g | suiker: 24g | vitamine C: 10mg