Ga terug
+ servings
herst salade met peer, rucola en kaas uit het kookboek De ode aan Groente
Klassieke herfst salade met peer
Heerlijke herfst salade met sappige peer, knapperige rucola, pittige Parmezaanse kaas en de zoete balsamico dressing. Zo klaar!
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 125 ml balsamico azijn
  • 60 ml ahorn siroop
  • 2 stevige peren bij voorkeur Conference, geschild en in dunne plakjes
  • 100 gram rucola
  • 1 kleine rode ui in dunne ringen
  • 40 gram geroosterde hazelnoten grof gehakt
  • zoutvlokken versgemalen peper
  • 50 gram Parmezaanse kaas geschaafd*
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

Instructies
 

  • Kook in een zeer kleine steelpan de balsamico-azijn en de ahornsiroop op hoog vuur in tot de helft (ca. 100 ml). Schenk de balsamico in een schoon klein kommetje. Laat afkoelen, tijdens het afkoelen wordt de balsamico stroperiger. Luchtdicht afgesloten is hij in de koelkast maximaal 1 maand houdbaar.
  • Snijd de peer in plakjes en de rode ui in dunne ringen. Leg de rucola in een slakom. Verdeel de peer en rode ui erover. Bestrooi met de hazelnoten, zoutvlokken en versgemalen peper.
  • Leg de geschaafde Parmezaanse kaas op en besprenkel met de balsamico-stroop en olijfolie.

Voedingswaarde

Calorieën: 263kcal | koolhydraten: 33g | eiwit: 7g | vet: 12g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 9mg | vezels: 4g | suiker: 24g | vitamine C: 10mg