Ga terug
+ servings
Tajine met kikkererwten en pompoen
Tajine met kikkererwten en pompoen
Perfect stoofgerecht voor de herfst als je behoefte hebt aan een dosis verwarmende specerijen. Het meest staat al klaar in je voorraadkast.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
stooftijd 1 uur
1 uur 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien in dunne ringen
  • ½ flespompoen of 1 zakje pompoenblokjes à 400 gram
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 blikken kikkererwten à 400 gram niet uitgelekt
  • 1 blik gepelde tomaten à 400 gram
  • 50 gram gedroogde abrikozen grof gehakt
  • zout versgemalen peper

Erbij

  • couscous of rijst
  • gehakt verse korianderblaadjes

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op laag vuur. Fruit de uien ca. 5 minuten tot ze glazig zijn.
  • Schil intussen de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in klein blokjes.
  • Voeg alle specerijen (kaneel, gemberpoeder, koriander, paprikapoeder en komijn) en laurier toe aan het uimengsel in de hapjespan. Bak ca. 1 minuut mee. Voeg de pompoen toe. Schep om tot de specerijen alles bedekken. Doe kikkererwten (+ vocht), tomaten en abrikozen erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat ca. 1uur zachtjes sudderen tot de saus is ingedikt en de groenten zacht zijn.
  • Roer af en toe en zorg ervoor dat er niets vastkoekt en dat de tajine niet uitdroogt.
  • Breng op smaak met zout en peper. Haal de laurierblaadjes eruit. Lekker met couscous of rijst met wat gehakte koriander.

Voedingswaarde

Calorieën: 293kcal | koolhydraten: 54g | eiwit: 14g | vet: 5g | verzadigd vet: 1g | vezels: 13g | suiker: 16g | vitamine C: 23mg