Ga terug
+ servings
Verse bieten curry met bonen en noten uit het kookboek Eten als de Beste van Hugh Fearnley-Whittingstall
Verse rode bieten curry met bonen en noten
Dit is een fantastische manier om rode bietjes te eten. Verse rode bieten kook je met een rode currypasta, specerijen en tomaten-passata. Heel makkelijk om te maken! Bovendien supergezond.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 1 uur

Ingrediënten
  

  • 1200 gram verse rode bieten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 30 gram verse gember geraspt
  • 4 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 150 gram cashewnoten
  • 500 ml passata
  • 500 ml groentebouillon van een tablet
  • 1 blikje rode kidneybonen 265 gram uitlekgewicht, uitgelekt
  • zeezout versgemalen peper
  • 100 ml volle yoghurt voor erbij
  • 3 eetlepels verse koriander grofgehakt

Instructies
 

  • Schil de bietjes en snijd ze in stukjes van 2 à  3 centimeter.
  • Zet een grote pan op matig vuur en schenk de olie erin. Voeg als deze heet is de ui toe. Draai als hij begint te sissen het vuur wat lager en fruit de ui ca. 8 minuten. Doe de gember, knoflook en currypasta erbij. Roerbak ca. 2 tot 3 minuten mee.
  • Roer de bietjes en cashewnoten door de specerijenmix. Schenk de passata en bouillon erbij. Breng aan de kook. Draai het vuur wat lager en kook de bietjes onafgedekt ca. 15 minuten. Roer af en toe door. Als je denkt dat de curry dik genoeg is, leg dan de deksel op de pan.
  • Roer de rode bonen door de curry. Kook de curry, zonodig met deksel op de pan, in nog ca. 10 minuten beetgaar (proef of je de bietjes gaar genoeg vindt, anders laat je het nog even doorsudderen).
  • Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 6 warme kommen of borden. Schep wat yoghurt erop. Bestrooi met de koriander.
  • Lekker met zilvervliesrijst en een groene salade met geitenkaas.