Ga terug
+ servings
Roerbakschotel met biefstuk uit het kookboek Vietnamees
Roerbakschotel met biefstuk en asperges
Heerlijke Vietnamese wokschotel met gemarineerde biefstuk, groene asperges en zachte rijstnoedels. Makkelijk om te maken.
Aantal 2 personen
Voorbereiding 20 minuten
marineertijd 20 minuten
40 minuten

Equipment

  • grote hapjespan of wok

Ingrediënten
  

  • 200 gram entrecote in plakjes van 1 cm
  • 150 gram brede rijstnoedels Conimex 5 mm
  • 2 eetlepel rijstolie
  • 1 ui in reepjes van 1 cm breed
  • 200 gram groene asperges
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 bakje taugé à 125 gram
  • Versgemalen peper

Voor de marinade

  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • versgemalen peper

Instructies
 

  • Meng de ingrediënten voor de marinade. Snijd de entrecote in reepjes. Meng het vlees met de marinade en laat ca. 20 minuten intrekken.
  • Kook intussen de noedels volgens gebruiksaanwijzing (laat 3 minuten wellen in kokend water) en trek de noedels met een vork een beetje los. Laat uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Zet apart.
  • Snijd de ui in reepjes. Snijd de asperges in stukken van 10 cm, en halveer ze overlangs.
  • Verhit een grote hapjespan (of wok) op hoog vuur tot gloeiend heet. Voeg 1 eetlepel olie toe. Roerbak op hoog vuur de helft van de ui 1 minuut. Voeg het gemarineerde vlees toe, laat even schroeien, schud na 30 seconden de pan en roer door, zodat het vlees aan alle kanten dicht geschroeid is.
  • Voeg de asperges, 1 eetlepel oestersaus, scheutje water toe en roerbak ca. 2 minuten tot het vlees de gewenste garing heeft. Haal van het vuur en schep het vleesmengsel op een warm bord.
  • Verhit dezelfde pan opnieuw met 1 eetlepel olie. Voeg de rest van de ui toe en bak even rondom. Voeg dan de noedels, 1 eetlepel oestersaus en 2 eetlepels sojasaus toe. Roer een paar minuten goed door en trek de noedels uit elkaar (misschien zitten ze wat aan elkaar geplakt).
  • Voeg de taugé en een scheutje water toe. Roerbak nog 1 minuut tot de noedels warm zijn. Schep het vleesmengsel erop. Verdeel het mengsel over twee warme borden.