Ga terug
+ servings
Tom Kha Kai soep in bowl
Tom Kha Kai soep uit Thailand
Origineel recept van Tom Kha Kai soep. Geleerd tijdens mijn vakantie in Thailand in een kookschool in Chiang Mai.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 ml kokosmelk
  • 2 citroengras sereh, platslaan en in stukken van 5 cm snijden
  • 4 dikke schijven galangawortel =laos, toko
  • 6 citroenblaadjes toko, nerf verwijderen
  • 300 gram kipfilet in reepjes
  • 125 gram oesterzwammen in reepjes
  • 2 kleine uien in halve ringen
  • 2 tomaten elk in 8 partjes
  • 6 eetlepels limoensap
  • 12 eetlepels vissaus
  • 4 eetlepels suiker
  • handvol verse korianderblaadjes
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • Evt. 2 rode of groene rawits

Instructies
 

  • Zorg dat alle ingrediënten gesneden klaarstaan.
  • Verwarm de kokosmelk  met 700 ml water, tot lauwwarm. Voeg toe: citroengras, galangawortel, citroenblaadjes. Voeg de kipreepjes toe en laat ca. 2 minuten zachtjes sudderen tot de kip gaar is. Voeg toe: uiringen, tomaatpartjes en oesterzwammen. Laat ca. 3 minuten meesudderen.
  • Roer  koriander, bosui en eventueel rode peper erdoor. Laat opnieuw aan de kook komen. Van vuur af de soep op smaak brengen met vissaus, suiker en limoensap. Verdeel over 4 soepkommen

Voedingswaarde

Calorieën: 444kcal | koolhydraten: 11g | eiwit: 18g | vet: 38g | verzadigd vet: 27g | cholesterol: 56mg | vezels: 2g | suiker: 4g | vitamine C: 13mg