Ga terug
+ servings
Mediterrane salade met rode paprika en tomaat uit het kookboek MED van Claudia Roden
Mediterrande salade van Claudia Roden
Simpel te maken mediterrane salade van Claudia Roden. Geroosterde rode paprika’s en gestoofde kerstomaatjes zijn de basis.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 50 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 citroen
  • 3 grote rode paprika’s
  • 1 ½ eetlepel olijfolie
  • 300 gram cherry-tomaatjes
  • 1 rode Spaanse peper zaadlijsten verwijderd en klein gesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesnipperd
  • ½ theelepel suiker
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 15 gram korianderblaadjes fijngehakt
  • Zout

Instructies
 

  • Citroen schoonboenen. In pan met ruim water ca. 30 minuten zachtjes koken tot hij helemaal zacht is. Afgieten en laten afkoelen.
  • Verhit de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met het vel naar boven op de bakplaat. Bak ze 30 minuten in het midden van de oven. Doe ze in een schaal met deksel of in een afgesloten plastic zak zodat het vel loskomt en laat ze ca. 15 minuten afkoelen. Verwijder met een scherp mesje het vel en snijd de paprika’s in repen.
  • Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin de tomaten en de rode peper ca. 10 minuten op heel laag vuur tot ze zacht zijn. Schud de pan af en toe heen en weer en roer met een houten spatel door. Schuif de tomaten naar de zijnkant van de pan, leg de knoflook op een lege plek in de pan. Bak deze al roerende tot de geur vrijkomt en hij licht begint te kleuren. Roer de suiker en een beetje zout erdoor.
  • Voeg de paprika’s toe. Snijd een halve citroen in kleine stukjes en voeg met sap en al (maar zonder de pitten) toe aan de pan. Laat nog ca. 1 minuut meewarmen. Laat afkoelen.
  • Eet de salade op kamertemperatuur. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met de koriander.