- 1 zalmzijde met huid van ca. 1200 gram
- 3 eetlepels fruit-pepper-lemon kruidenmengsel Verstegen
Garnering
- 2 citroenen in schijfjes gesneden
- 4 takjes tijm blaadjes gerist
Bereid een grote BBQ met deksel (of kamado) voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van ca. 90 °C.
Strooi de geweekte rookhoutsnippers op de kolen en rooster eerst de schijfjes citroen. Haal ze van de BBQ en zet apart.
Leg de hele zalm met de huidzijde op het rooster. Besprenkel royaal met het kruidenmengsel en sluit de deksel. Gaar de zalm in ca. 1 uur totdat hij stevig aanvoelt en de segmenten bij het indrukken met een duim loskomen. Gaar hem niet te ver door, want dan wordt de zalm droog en ontstaan er witte eiwitdruppels boven op de zalm.
Schuif voorzichtig twee grote spatels onder zalm en leg hem van de BBQ op een serveerplank.
Garneer met de grilde citroenschijfjes en de tijm.
Serveer bij een zomerse salade of als onderdeel van een BBQ-buffet.
Calorieën: 296kcal | koolhydraten: 4g | eiwit: 40g | vet: 13g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 110mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 19mg