- 800 gram lamsgehakt
- 1 kleine rode ui gesnipperd
- 25 gram koriander fijngesneden
- 2 bosuitjes fijngesneden
- 2 cm gember geraspt
- 2 kleine teentjes knoflook fijngeperst
- ¾ eetlepel komijnzaad uit de vijzel
- ¾ theelepel cayennepeper
Sausjes
- 150 gram Heinz ketchup
- 50 gram rozen harissa
- 200 ml Griekse yoghurt
- Zout versgemalen peper
Meng het lamsgehakt met rode ui, koriander, bosui, gember, knoflook, komijn en cayennepeper. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en vorm van elk deel een lange dunne worst die je op een roestvrijstalen satépen drukt. Leg ca. 3 uur in de koelkast.
Steek de barbecue of kamado aan. Stel in op ca. 180 °C. Gril de lamskebab rondom krokant tot een kerntemperatuur van 60 °C.
Meng intussen de ketchup met harissa en breng de yoghurt op smaak met zout en peper.
Serveer de lamskebab met de 2 sausjes. Lekker met grof brood en een salade (coleslaw bijvoorbeeld!).
Calorieën: 333kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 20g | vet: 24g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 74mg | vezels: 1g | suiker: 6g | vitamine C: 5mg