Ga terug
+ servings
Lamskebab uit het kookboek van BBQ recepten voor op de kamado van Julius Jaspers
Lamskebab van Julius
Smeuïge gehaktspiesjes van de BBQ of Kamado. Gemaakt van lamsgehakt en vergezeld door twee sausjes (yoghurt en hot sauce).
Aantal 8 personen
Voorbereiding 30 minuten
wachttijd 3 uur

Equipment

  • kamado of barbecue, 8 satépennen

Ingrediënten
  

  • 800 gram lamsgehakt
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 25 gram koriander fijngesneden
  • 2 bosuitjes fijngesneden
  • 2 cm gember geraspt
  • 2 kleine teentjes knoflook fijngeperst
  • ¾ eetlepel komijnzaad uit de vijzel
  • ¾ theelepel cayennepeper

Sausjes

  • 150 gram Heinz ketchup
  • 50 gram rozen harissa
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • Zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Meng het lamsgehakt met rode ui, koriander, bosui, gember, knoflook, komijn en cayennepeper. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en vorm van elk deel een lange dunne worst die je op een roestvrijstalen satépen drukt. Leg ca. 3 uur in de koelkast.
  • Steek de barbecue of kamado aan. Stel in op ca. 180 °C. Gril de lamskebab rondom krokant tot een kerntemperatuur van 60 °C.
  • Meng intussen de ketchup met harissa en breng de yoghurt op smaak met zout en peper.
  • Serveer de lamskebab met de 2 sausjes. Lekker met grof brood en een salade (coleslaw bijvoorbeeld!).

Voedingswaarde

Calorieën: 333kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 20g | vet: 24g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 74mg | vezels: 1g | suiker: 6g | vitamine C: 5mg