Ga terug
+ servings
Gevulde portobello's met tomatensalsa
Portbello alla caprese van de bbq
Mooie combinatie van iets warms (geroosterde gevulde portobello) met kouds. Een zogenaamde lauwwarme salade. Het ideale groentegerecht voor een geslaagde barbecue.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 15 minuten
grilltijd 8 minuten

Equipment

  • kamado of barbecue

Ingrediënten
  

  • 8 portobello’s
  • 60 gram rode ui of 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • sap van 1 citroen
  • 250 gram mozzarella uitgelekt en in stukjes

tomatensalsa

  • 2 pruim- of Roma tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout versgemalen peper
  • 10 blaadjes basilicum fijngehakt

Instructies
 

  • Haal de stelen uit de portobello’s. Snijd de steeltjes, plus 2 portobello’s in kleine stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de helft van de rode ui, knoflook en portobellostukjes toe. Blijf constant roeren en bak door tot je een gare, maar redelijk droge massa hebt. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Maak de tomatensalsa. Snijd de tomaten overdwars doormidden en verwijder het hart en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes van ca. 3x3 cm.
  • Voeg toe aan de tomatenstukjes: rest van de rode ui, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico azijn, 1 eetlepel citroensap. Schep door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Steek de barbecue (of kamado) aan. Vul de 6 portobello hoeden met het gare paddenstoelenmengsel. Dek af met mozzarella. Leg de portobello’s op je bbq-rooster en gril ze in 8 minuten gaar en laat de kaas smelten. (Je kunt dit ook op de indirecte manier doen op je kamado, dan gril je ze in 15 minuten gaar.) Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer intussen de basilicum door de tomatensalsa. Serveer de warme portobello’s  met de tomatensalsa.