- 12 Mehjoul dadels 250 gram
- 6 plakjes Parmaham
- 6 takjes rozemarijn
Roquefortcrème
- 50 gram walnoten
- 50 gram Roquefort
- 50 gram zachte roomboter
- 1 eetlepel crème fraîche
- versgemalen peper
Maak eerst de crème. Rooster de walnoten in het droge koekenpan lichtbruin. Laat afkoelen. Hak de walnoten fijn.
Prak intussen roquefort en boter door elkaar. Roer er de crème fraîche doorheen. Meng vervolgens de walnoten erdoor. Breng op smaak met peper.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de dadels open en verwijder de pit. Vul de dadels met de roquefortcrème.
Snijd elk plakje Parmaham in twee lange repen. Verdeel elk takje rozemarijn in 2 stukken. Rol de gevulde dadels in een reepje ham en steek er een takje rozemarijn door.
Leg de rozemarijnspiesjes ca. 4 tot 6 minuten in de oven tot de ham licht gebakken is.
Calorieën: 141kcal | koolhydraten: 19g | eiwit: 2g | vet: 8g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 13mg | vezels: 2g | suiker: 16g | vitamine C: 1mg