Ga terug
+ servings
Rozenmarijnspiesje met gevulde dadel
Rozemarijnspiesjes met gevulde dadel
Verrassende zoete dadel gevuld met een fluweelzachte pittige Roquefort-crème. Omhuld door Parmaham die zorgt voor een klein rooksmaakje.
Aantal 12 stuks
Voorbereiding 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 12 Mehjoul dadels 250 gram
  • 6 plakjes Parmaham
  • 6 takjes rozemarijn

Roquefortcrème

  • 50 gram walnoten
  • 50 gram Roquefort
  • 50 gram zachte roomboter
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • versgemalen peper

Instructies
 

  • Maak eerst de crème. Rooster de walnoten in het droge koekenpan lichtbruin. Laat afkoelen. Hak de walnoten fijn.
  • Prak intussen roquefort en boter door elkaar. Roer er de crème fraîche doorheen. Meng vervolgens de walnoten erdoor. Breng op smaak met peper.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de dadels open en verwijder de pit. Vul de dadels met de roquefortcrème.
  • Snijd elk plakje Parmaham in twee lange repen. Verdeel elk takje rozemarijn in 2 stukken. Rol de gevulde dadels in een reepje ham en steek er een takje rozemarijn door.
  • Leg de rozemarijnspiesjes ca. 4 tot 6 minuten in de oven tot de ham licht gebakken is.