Ga terug
+ servings
Gevulde wraps met geroosterde groenten
Gevulde wraps met geroosterde groenten (vegan)
Gezonde gevulde tortilla wraps met geroosterde groenten, hummus en verbluffend lekkere vegan tzatziki.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

Geroosterde groenten

  • 1 ui
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zout

Tzatziki

  • ½ komkommer
  • 120 gram kokosyoghurt
  • 2 eetlepels verse dille fijngehakt
  • 1 eetlepel verse muntblaadjes fijngehakt
  • Sap van een ¼ citroen
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • ½ theelepel zout
  • Versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Wraps

  • 1 pakje tortilla medium 8 stuks
  • 400 gram hummus
  • 1 zakje wortel julienne 100 gram
  • 16 kerstomaatjes in kwarten
  • 1 eetlepel geroosterde pompoenpitten

Instructies
 

  • Begin met de geroosterde groenten. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd alle groenten grof en verdeel over de bakplaat of in een grote braadslede. Besprenkel met olijfolie en strooi het zout erover. Bak de groenten in ca. 25 tot 30 minuten gaar. Haal uit de oven. Breng op smaak met zout en peper.
  • Zo maak je tzatziki. Rasp de komkommer en laat in een grote zeef boven een kom uitlekken. Knijp het vocht er zoveel mogelijk uit. Doe de komkommerrasp dan in een grote kom. Voeg de resta van de ingrediënten toe en meng goed. Maak af met de olijfolie.
  • Zet alle ingrediënten voor het maken van de wrap op tafel en laat iedereen zelf zijn wrap vullen. Dat doe je zo: Bestrijk de tortilla’s met de hummus. Beleg dan met de geroosterde groenten, geraspte wortel en kerstomaatjes. Schep er flink wat tzatziki op en bestrooi met de pompoenpitten. Rol stevig op.