Ga terug
+ servings
Tandoori kip spiezen uit het kookboek Big Green Egg
Groene tandoori kipspiesen van de Big Green Egg
Heerlijke krokante gegrilde kip van de barbecue. Malse kippendijen worden eerst gemarineerd in een marinade boordevol specerijen en verse koriander. Serveer met friszure raita (Indiase komkommersalsa).
Aantal 4 personen
Voorbereiding 35 minuten
wachttijd 1 uur
1 uur 35 minuten

Equipment

  • Barbecue of Kamado

Ingrediënten
  

  • 600 gram kippendijenfilet

Voor de marinade

  • 15 gram verse koriander grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook grof gehakt
  • 2 verse groene pepers in kleine stukjes
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel gekneusde zwarte peperkorrels
  • 1 eetlepel rijstolie

Instructies
 

  • Meng in een keukenmachine of blende de ingrediënten voor de marinade. Schep in een kom de hele kippendijen om met de marinade en zorg ervoor dat alle stukken kip rondom goed zijn bedekt. Dek de kom af en hem minstens 1 uur en maximaal 8 uur in de koelkast. (breng het vlees op kamertemperatuur voor je het grilt.)
  • Steek de barbecue of Big Green Egg (doeltemperatuur 200 °C) aan. (Gebruik de directe set-up met het rvs rooster meteen boven de kolen.) Neem de stukken kip uit de marinade en rijg ze aan vier spiesen (snijd de kip eventueel in grove stukken). Leg de spiesen rechtstreeks op het rooster. Sluit het deksel en gril de spiesen ca. 10 minuten. Keer ze om grill ze nog eens 10 minuten.
  • Laat de kipspiesen ca. 5 minuten rusten. Lekker met raita (recept volgt nog) en witte rijst.

Voedingswaarde

Calorieën: 227kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 19g | vet: 16g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 77mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 3mg