Ga terug
+ servings
Broodje boter-knoflook krab van restaurant Dishoom uit het kookboek Dishoom
Broodje krab van Dishoom
Knapperig broodje gevuld met een smeuïge gebakken krabsticks. Gekruid met gember, knoflook en koriander.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten
Kook tijd 15 minuten
35 minuten

Ingrediënten
  

  • 300 gram krabsticks
  • 10 gram verse gemberwortel fijngehakt
  • 25 gram knoflook 6- 7 teentjes
  • 2 groene pepers fijngehakt zonder zaadlijsten
  • 5 lente-uitjes fijngehakt
  • 75 gram gezouten roomboter
  • 5 gram verse dille fijngehakt
  • 1 eetlepel koriander fijngehakt
  • 1 eetlepel limoensap
  • zout versgemalen peper
  • 4 witte zachte broodjes

Instructies
 

  • Krabsticks-vlees uit elkaar trekken. Gember, knoflook, groene peper, lente-uitjes en kruiden fijnsnijden. Houd een deel van de lente-uitjes apart voor garnering.
  • Zet een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Doe de roomboter erin en laat smelten. Voeg de gehakte knoflook toe en bak hem in ca. 4 minuten, op laag vuur, tot hij lichtbruin is.
  • Voeg toe: zwarte peper, gemberwortel, chilipeper en lente-uitjes. Zet het vuur hoog en bak het mengsel 1 minuut.
  • Voeg het krabvlees toe en 2 eetlepels water. Bak ca. 2 à 3 minuten. Voeg toe: dille, koriander, limoensap en bak ca. 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster intussen de witte broodjes. Snijd de broodjes open. Beleg met het krabmengsel. Garneer met korianderblaadjes en de achtergehouden lente-uitjes. Serveer meteen.

Voedingswaarde

Calorieën: 367kcal | koolhydraten: 43g | eiwit: 10g | vet: 17g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 49mg | vezels: 3g | suiker: 7g | vitamine C: 38mg