- 300 gram krabsticks
- 10 gram verse gemberwortel fijngehakt
- 25 gram knoflook 6- 7 teentjes
- 2 groene pepers fijngehakt zonder zaadlijsten
- 5 lente-uitjes fijngehakt
- 75 gram gezouten roomboter
- 5 gram verse dille fijngehakt
- 1 eetlepel koriander fijngehakt
- 1 eetlepel limoensap
- zout versgemalen peper
- 4 witte zachte broodjes
Krabsticks-vlees uit elkaar trekken. Gember, knoflook, groene peper, lente-uitjes en kruiden fijnsnijden. Houd een deel van de lente-uitjes apart voor garnering.
Zet een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Doe de roomboter erin en laat smelten. Voeg de gehakte knoflook toe en bak hem in ca. 4 minuten, op laag vuur, tot hij lichtbruin is.
Voeg toe: zwarte peper, gemberwortel, chilipeper en lente-uitjes. Zet het vuur hoog en bak het mengsel 1 minuut.
Voeg het krabvlees toe en 2 eetlepels water. Bak ca. 2 à 3 minuten. Voeg toe: dille, koriander, limoensap en bak ca. 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster intussen de witte broodjes. Snijd de broodjes open. Beleg met het krabmengsel. Garneer met korianderblaadjes en de achtergehouden lente-uitjes. Serveer meteen.
Calorieën: 367kcal | koolhydraten: 43g | eiwit: 10g | vet: 17g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 49mg | vezels: 3g | suiker: 7g | vitamine C: 38mg